Ontspanning en focus - Tessa Veldt | Trainer en Coach voor mens en paard

Trainer en coach voor mens en paard.

Ontspanning en focus
Ontspanning En Focus

Denk je ook wel eens ‘was het wel zo verstandig vandaag om een buitenrit te gaan maken? Of om überhaupt te gaan rijden?’
Stress en spanning of het nu bij jezelf, bij je paard of bij de omgeving vandaan komt het kan behoorlijk lastig zijn. Je kunt moeilijk contact krijgen met je paard, hij reageert niet op je hulpen zoals je dat wilt dat hij zou reageren. Je ziet en voelt onrust in zijn lichaam. Misschien schrikt hij vandaag opeens van dingen waar hij normaal nooit van schrikt. De focus van je paard ligt bij totaal andere dingen in plaats van bij jou en jij hebt zo’n zin in die relaxte rit maar alles is verre van dat. Voor mij is dit zo herkenbaar. Hier liep ik voorheen regelmatig tegenaan. Inmiddels zijn ontspanning en focus de belangrijkste werkwoorden geworden in mijn werk met de paarden. Het is dé basis van onze samenwerking en niet meer weg te denken. Ik pas mijn training aan naar wat mijn paard nodig heeft, naar wat hem kan helpen op dat moment. Wat ik graag wil, laat ik even voor wat het is. Dat is wel wat ik heb geleerd want wat je daarvoor terug krijgt is onbeschrijfelijk mooi wanneer je paard laat merken dat je hem begrijpt, dat je hem het gevoel geeft gehoord te worden. Er ontstaat wederzijds vertrouwen!