Intensieve training met jouw paard?

Trainer en coach voor mens en paard.

Het is onze missie om zowel de eigenaar als het paard in hun kracht te zetten en met elkaar te verbinden.

Wanneer kunnen wij je helpen met een intensieve training met jouw paard?

Problemen met paard

Is je paard snel afgeleid, kan hij zich moeilijk op jou blijven focussen en reageert hij zomaar uit het niets heftig? Of is je paard moeilijk te bereiken en heeft hij snel de neiging te gaan vluchten? Krijg je hier geen grip op en wordt je er onzeker en/ of angstig van? Wij kunnen jou helpen je paard beter te leren begrijpen en vanuit ontspanning te groeien in het vertrouwen naar elkaar.

Intensieve Training Met Jouw Paard

Jonge paarden

Het is voor velen een droom om een keer een jong paard zelf op te leiden. Echter is dit niet gemakkelijk om te doen en is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Voor zowel jezelf als voor je paard wil je dat er in deze fase geen ongelukken en trauma’s ontstaan. Wij kunnen jou helpen met het opleiden van je paard. We zijn ervaren in het zadelmak maken en beleren. Rust, ontspanning en vertrouwen zijn de basis tijdens de opleiding. Tijdens dit proces zullen we nauw samenwerken zodat jij en jouw jonge paard een goede basis leggen voor de samenwerking.

Nieuw paard

Het aangaan van een samenwerking met een paard is een prachtig avontuur. Vaak begint het met dromen. Dromen over wedstrijden die je gaat rijden, winstpunten die je gaat behalen en prijzen die je gaat winnen. Of misschien droom je juist over de prachtige buitenritten door de natuur, het ronddwalen door het bos en galopperen over het strand. Het is een romantisch beeld en helaas vanuit eigen ervaring en ervaringen om mij heen is dit niet altijd de realiteit. Zeker de begin fase kan een uitdagende periode zijn, zowel voor jou als voor je paard. Wij kunnen jou helpen om een ontspannen start te maken met je paard door middel van een intensieve training met jouw paard.

FAQ

Veelgestelde vragen over de training

Hoe lang staat mijn paard bij jullie?

Meestal twee tot drie maanden. Als een paard ‘groen’ ( nog niet gewend aan hoofdstel, zadel, nog geen grondwerk gedaan heeft etc. ) is dan hebben we drie maanden nodig. Heb je zelf al voorbereidend werk gedaan en is je paard al gewend aan een zadel, hoofdstel en/of heb je al grondwerk gedaan dan is de tijdsduur van de training in de meeste gevallen twee maanden.

* De bovenstaande tijdslijn is een indicatie. Ieder paard is namelijk anders.

Wat wordt er van mij, de eigenaar van het paard, verwacht?

Wij vinden het belangrijk dat jij en je paard zich samen ontwikkelen. We leggen in deze eerste maanden de basis voor jullie samenwerking. Daarom is het belangrijk dat jullie samen leren. We verwachten dan ook dat je minimaal één of twee keer per week bij de training aanwezig bent.

Hoe vaak in de week wordt mijn paard getraind?

Jouw paard wordt altijd vier keer per week getraind en indien nodig vijf keer ( bijvoorbeeld wanneer blijkt dat jouw paard herhaling van een oefening nodig heeft )

Voor welk type combinatie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor jonge paarden die beleerd moeten worden, paarden met gedragsproblemen en nieuwe combinaties ( na aankoop van een paard ) die een goede en ontspannen start willen maken.

Hoe ziet het verblijf van mijn paard gedurende de training eruit?

Onze accommodatie beschikt over zestien stallen. Alle paarden staan dagelijks minimaal vier uur buiten. We werken met de paarden in een overdekte rijhal, zodat we het hele jaar door kunnen trainen en dus niet weersafhankelijk zijn. Verdere beschikken we over een stap molen en in de zomer is er weidegang.

Welke certificaten heeft stal Duinveldt?

Stal Duinveldt is lid van de FNRS en heeft een veiligheidscertificaat van Stichting veilige paardensport.

Succesvolle intensieve trainingen

Danielle Haeger

De lessen van Tessa hebben mij kennis laten maken met een heel nieuw niveau van paardrijden. Normaal gaat het erom dat het paard moet doen wat jij wilt en dat dit er zo mooi mogelijk uitziet. Ik wist niet dat er nog een niveau daarboven is. Namelijk het paard zo te benaderen dat hij niet MOET doen wat de ruiter wil maar dat hij WIL doen wat de ruiter wil omdat de ruiter over verfijndere technieken beschikt dan de normale “knoppen” die op een paard zitten. Deze technieken zijn subtiel maar het resultaat is prachtig. Met minder dwang krijg ik meer gedaan. Zeer aan te bevelen.

Githa Gillis

Tessa heeft het talent zowel paarden als mensen te lezen. Ze verbindt hen met elkaar. Ze geeft taal aan lichaamstaal van paard en mens waardoor deze op elkaar afgestemd worden. Van onzeker naar zeker. Van spanning naar ontspanning. Van afleiding naar focus. Van onbegrip naar begrip. En dat wederzijds. En een manier die rust brengt bij beiden.

Jacqueline Braak

De coaching van Tessa heeft ons heel erg veel gebracht! Van een heel boos, ‘hard’ paard in het begin, naar een zacht paard die er echt van genoot om samen aan het werk te gaan. Tessa kon heel snel schakelen en kijken naar datgene wat zij – en ik – die dag nodig hadden. Het doel was rijden, maar het middel om daar te komen bleek grondwerk en van daaruit rijd ik nu echt veel meer ontspannen en zelfs lekker buiten met haar!

Renske Kwant

Ik wilde mijn 4 jarige paard Moos een eerlijke start geven. Na een lange zoektocht met vooral Quick fix trainers vond ik Tessa & Chrissy. Na een belafspraak en deelname aan de Awareness day zijn we kort daarna in training gegaan. Vol vertrouwen heb ik mijn dierbaarste bezit bij hen achter gelaten. Fijn is dat ik enorm betrokken ben bij het beleren en opleiden. Tessa & Chrissy passen zich aan op het tempo van het paard en niet die wij willen. Moos is een heel ontspannen paard onder het zadel met plezier in het werk, hij komt in het voorjaar weer terug voor bootcamp om verder te leren. Het vertrouwen dat ze mij en Moos hebben gegeven en het verdiepen in het mooie werk wat zij leveren raad ik iedereen aan! Dankbaar en fan!

Nicole Frans- Dekker

Na een introductieles en het bijwonen van de Awareness day wist ik het zeker. Onze 4 jarige Friese Iefke moest gewoon in training bij Tessa en Chrissy. Ik deed al heel veel met haar maar een paard inrijden, daar had ik geen ervaring mee. De accomodatie is prachtig en de rust en energie op stal Duinveldt is buitengewoon fijn. Daarbij wordt je als ruiter heel nauw betrokken, dus wordt niet alleen het paard maar ook de ruiter getraind. Iefke is een flegmatiek paard, dat heeft voor en nadelen. Ontspanning is geen probleem maar voorwaarts rijden was de grote uitdaging. In 7 weken tijd leerde ik hoe ik haar het beste kon longeren en rijden. De trainingen waren intensief maar altijd een feestje. Geen rodeo taferelen maar een vriendelijke en ontspannen manier van trainen in een goede sfeer. Ik had geen betere keuze kunnen maken .

Annika Beijer

Afgelopen zomer werd duidelijk dat mijn lieve, sensibele ruin Otscheli mentaal toe was aan ‘iets meer’.  Aangezien ikzelf nog revaliderende ben, heb ik contact gelegd met Tessa en Chrissy. Voor hem was het belangrijk de tijd te krijgen dingen te verwerken en daarbij ontspannen en vol vertrouwen te blijven. Hij is nog heel jong en we willen zijn jeugdige vertrouwen en enthousiasme niet temperen. Voor mijzelf was het belangrijk om weer vol vertrouwen op een paard te kunnen zitten, zonder daarbij angst te hebben voor mijn lijf. In de twee en halve maand dat hij bij Stal Duinveldt is geweest is hij stapje voor stapje beleerd. Altijd met respect voor zijn tempo en kijkend naar wat hij aanbood. En door deze training én de fijne coaching voor mijzelf, kon ook ik na verloop van tijd ook vol vertrouwen op zijn rug stappen. De start is daarmee voor ons allebei perfect verlopen.

Linda van der Voorn

In oktober 2022 heb ik mijn 4 jarige merrie Niquita bij Tessa en Chrissy in training gezet om verder ingereden te worden. De basis met Irwin Insights was al gelegd met longeren maar mijn merrie kan erg eigenwijs zijn en had even nodig om te merken dat samenwerken toch ook heel leuk kan zijn.  Tessa en Chrissy zijn hier mee aan de slag gegaan en door hun doortastende en rustige manier van werken zag ik mijn merrie in de loop van de weken veranderen in een paard dat samenwerken echt heel leuk vindt. Ze is in totaal 7 weken in training geweest waar je erg betrokken wordt als eigenaar bij alle trainingen zodat je ook thuis het geleerde goed kunt voorzetten. Kortom alleen maar positieve ervaringen en ik kan het iedereen aanraden je paard bij Tessa en Chrissy in training te zetten!

Cream Minimalist Wedding Scrapbook 6 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 5 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 7 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 3 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 4 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 1 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 2

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over de intensieve training met mijn paard