Lessen met jouw paard met jouw paard

Succesvolle trainingen

Danielle Haeger

De lessen van Tessa hebben mij kennis laten maken met een heel nieuw niveau van paardrijden. Normaal gaat het erom dat het paard moet doen wat jij wilt en dat dit er zo mooi mogelijk uitziet. Ik wist niet dat er nog een niveau daarboven is. Namelijk het paard zo te benaderen dat hij niet MOET doen wat de ruiter wil maar dat hij WIL doen wat de ruiter wil omdat de ruiter over verfijndere technieken beschikt dan de normale “knoppen” die op een paard zitten. Deze technieken zijn subtiel maar het resultaat is prachtig. Met minder dwang krijg ik meer gedaan. Zeer aan te bevelen.

Githa Gillis

Tessa heeft het talent zowel paarden als mensen te lezen. Ze verbindt hen met elkaar. Ze geeft taal aan lichaamstaal van paard en mens waardoor deze op elkaar afgestemd worden. Van onzeker naar zeker. Van spanning naar ontspanning. Van afleiding naar focus. Van onbegrip naar begrip. En dat wederzijds. En een manier die rust brengt bij beiden.

Jacqueline Braak

De coaching van Tessa heeft ons heel erg veel gebracht! Van een heel boos, ‘hard’ paard in het begin, naar een zacht paard die er echt van genoot om samen aan het werk te gaan. Tessa kon heel snel schakelen en kijken naar datgene wat zij – en ik – die dag nodig hadden. Het doel was rijden, maar het middel om daar te komen bleek grondwerk en van daaruit rijd ik nu echt veel meer ontspannen en zelfs lekker buiten met haar!

Renske Kwant

Ik wilde mijn 4 jarige paard Moos een eerlijke start geven. Na een lange zoektocht met vooral Quick fix trainers vond ik Tessa & Chrissy. Na een belafspraak en deelname aan de Awareness day zijn we kort daarna in training gegaan. Vol vertrouwen heb ik mijn dierbaarste bezit bij hen achter gelaten. Fijn is dat ik enorm betrokken ben bij het beleren en opleiden. Tessa & Chrissy passen zich aan op het tempo van het paard en niet die wij willen. Moos is een heel ontspannen paard onder het zadel met plezier in het werk, hij komt in het voorjaar weer terug voor bootcamp om verder te leren. Het vertrouwen dat ze mij en Moos hebben gegeven en het verdiepen in het mooie werk wat zij leveren raad ik iedereen aan! Dankbaar en fan!

Nicole Frans- Dekker

Na een introductieles en het bijwonen van de Awareness day wist ik het zeker. Onze 4 jarige Friese Iefke moest gewoon in training bij Tessa en Chrissy. Ik deed al heel veel met haar maar een paard inrijden, daar had ik geen ervaring mee. De accomodatie is prachtig en de rust en energie op stal Duinveldt is buitengewoon fijn. Daarbij wordt je als ruiter heel nauw betrokken, dus wordt niet alleen het paard maar ook de ruiter getraind. Iefke is een flegmatiek paard, dat heeft voor en nadelen. Ontspanning is geen probleem maar voorwaarts rijden was de grote uitdaging. In 7 weken tijd leerde ik hoe ik haar het beste kon longeren en rijden. De trainingen waren intensief maar altijd een feestje. Geen rodeo taferelen maar een vriendelijke en ontspannen manier van trainen in een goede sfeer. Ik had geen betere keuze kunnen maken .

Annika Beijer

Afgelopen zomer werd duidelijk dat mijn lieve, sensibele ruin Otscheli mentaal toe was aan ‘iets meer’.  Aangezien ikzelf nog revaliderende ben, heb ik contact gelegd met Tessa en Chrissy. Voor hem was het belangrijk de tijd te krijgen dingen te verwerken en daarbij ontspannen en vol vertrouwen te blijven. Hij is nog heel jong en we willen zijn jeugdige vertrouwen en enthousiasme niet temperen. Voor mijzelf was het belangrijk om weer vol vertrouwen op een paard te kunnen zitten, zonder daarbij angst te hebben voor mijn lijf. In de twee en halve maand dat hij bij Stal Duinveldt is geweest is hij stapje voor stapje beleerd. Altijd met respect voor zijn tempo en kijkend naar wat hij aanbood. En door deze training én de fijne coaching voor mijzelf, kon ook ik na verloop van tijd ook vol vertrouwen op zijn rug stappen. De start is daarmee voor ons allebei perfect verlopen.

Linda van der Voorn

In oktober 2022 heb ik mijn 4 jarige merrie Niquita bij Tessa en Chrissy in training gezet om verder ingereden te worden. De basis met Irwin Insights was al gelegd met longeren maar mijn merrie kan erg eigenwijs zijn en had even nodig om te merken dat samenwerken toch ook heel leuk kan zijn.  Tessa en Chrissy zijn hier mee aan de slag gegaan en door hun doortastende en rustige manier van werken zag ik mijn merrie in de loop van de weken veranderen in een paard dat samenwerken echt heel leuk vindt. Ze is in totaal 7 weken in training geweest waar je erg betrokken wordt als eigenaar bij alle trainingen zodat je ook thuis het geleerde goed kunt voorzetten. Kortom alleen maar positieve ervaringen en ik kan het iedereen aanraden je paard bij Tessa en Chrissy in training te zetten!

Cream Minimalist Wedding Scrapbook 6 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 5 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 7 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 3 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 4 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 1 Cream Minimalist Wedding Scrapbook 2

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek over het volgen van lessen