Mijn grootste les met paarden - Tessa Veldt | Trainer en Coach voor mens en paard

Trainer en coach voor mens en paard.

Mijn grootste les met paarden
Mijn Grootste Les Met Paarden

Tijdens het opleiden en trainen van mijn paarden in de afgelopen jaren heb ik ondervonden wat de waarde is wanneer je je verwachtingen die je van je paard hebt, durft los te laten. In de periode daarvoor lagen mijn verwachtingen vrij hoog. Ik reed met regelmaat wedstrijd en maakte daarom veel trainingsuren in het zadel en leerde goed rijden. Tegelijkertijd ervoer ik struggle in de samenwerking. De spanningen liepen soms hoog op. Dit alles ging voor mij steeds minder prettig voelen.

Door het loslaten van mijn verwachtingen laat ik eigenlijk los van wat ik op dat moment van mijn paard eis. Klinkt best heftig iets van een paard eisen en toch heb ik het gedaan en zie ik het nog steeds veel om mij heen gebeuren. Door het loslaten van de dingen die moeten gaan zoals ik wilde dat ze gingen, kwam er vrijheid voor in de plaats. Vrijheid om open te staan voor wat er op dat moment gebeurt. In plaats van de vergelijking te maken met wat er op dat moment gebeurt en de verwachting die ik had. Dit heb ik mede geleerd van mijn trainer Chris Irwin. Hij vertelde mij dat we paarden niet kunnen controleren. Wij kunnen alleen onze reactie naar het paard toe controleren. Focus op wat er gebeurt en welke reactie jij het beste daarop kunt geven.

- x - Tessa