Horse mindset - Tessa Veldt | Trainer en Coach voor mens en paard

Trainer en coach voor mens en paard.

Horse mindset
Horse Mindset

Wat mij opvalt is dat er vandaag de dag nog veel paarden zijn die stress ervaren van ons mensen. En dat terwijl wij meestal het beste met ons paard voor hebben. Hoe komt dat dan toch? We handelen vaak vanuit een positie wat voor ons handig, praktisch of logisch is. We vragen ons daar te weinig bij af wat dat voor het paard zou kunnen betekenen. Door gebrek aan kennis over lichaamstaal en welke invloed ons lichaam op een paard kan hebben. Daarnaast wordt er nog niet genoeg gekeken en geluisterd naar wat het paard vertelt. Wanneer je meer kennis vergaart over hoe je jouw lichaam kunt gebruiken en hoe je signalen bij je paard kan herkennen en daar verbanden tussen leert leggen, kan dit jullie band een ontzettende boost geven!

Als jij een waardevol persoon wilt zijn voor je paard en niet gewoon een verzorger die zo nu en dan komt rijden, dan MOET je kritisch naar jezelf kunnen kijken, je bewust worden van jouw lichaam, weten hoe je deze kunt inzetten om je paard van onnodige spanning te ontzien. Elke pas die je zet, elke beweging die je maakt, elke aanraking, alles gebeurd bewust.

Het bewust worden van je lichaam(staal) is voor mij en mijn klanten een sleutel naar meer ontspanning en vertrouwen in de samenwerking met je paard. Wanneer wij de mogelijkheid hebben iets te kunnen veranderen of voorkomen wat een positieve invloed kan hebben, moeten we dat ook doen. Zolang we hetzelfde blijven doen, sta je stil en stilstaan is achteruit gaan. Verandering begint bij jezelf en doordat jij veranderd veranderd je paard met je mee.

Wil jij er zeker van zijn dat jij geen stresserende factor meer kan zijn voor je paard? Wil je hem helpen meer te kunnen ontspannen? En ga je voor die waardevolle relatie met je paard in plaats van oppervlakkige relatie? Verbreed je kennis, word bewust van je lichaam en de signalen die je paard afgeeft en leer verbanden leggen.