Even snel rijden - Tessa Veldt | Trainer en Coach voor mens en paard

Trainer en coach voor mens en paard.

Even snel rijden
Kleintje Erbij

‘Ik ga even snel rijden’ hoor jij het jezelf ook wel eens zeggen?

Snel uit je werk nog even rijden. Voorheen deed ik dit ook. Het poetsen en opzadelen deed ik dan vooral in een rap tempo want dat was dan even niet zo belangrijk. Des te meer tijd hield ik over voor het rijden. Meestal was de uitwerking hiervan niet positief. M’n paarden waren onrustig tijdens het opzadelen en logisch ook! Ik was zelf ook onrustig, de haast zat in mijn lichaam én deze onrust nam ik vervolgens mee naar het rijden. Je kunt waarschijnlijk al raden wat de uitwerking daarvan was… een onprettige rit waarin we niets wonnen. Mijn paard die zenuwachtig was, miscommunicaties die ontstonden en totaal geen voldaan gevoel aan het einde van de rit. Nu draai ik het om. Ik bekijk hoeveel tijd ik heb en daar pas ik het type training op aan. Dus geen haast, niet in een rap tempo poetsen en opzadelen en geen miscommunicaties meer! Het gaat mij nu om de kwaliteit van de interactie ik met mijn paarden heb. Als ik dus weinig tijd heb, houd ik het ook simpel maar dan zorg ik wél dat ik er echt voor mijn paard ben! Telefoon weg en 100% focus voor elkaar. En weet je wat het mooie is? Soms kunnen 10 minuten dan voelen als een uur. Voldaan na 10 minuten? Absoluut! Wat hebben we gewonnen? Een prachtige ervaring!