Online programma - Tessa Veldt

Een goede relatie met je paard 

Een online programma waarin je je voorbereid op het veilig en ontspannen trainen van je paard.

Is mijn programma 'Een goede relatie met je paard' geschikt voor jou?
Heb jij in het afgelopen jaar een start gemaakt met een nieuw paard?
Is je paard onrustig tijdens het poetsen, opzadelen en/of opstappen?
Schrikt je paard met regelmaat?
Richt hij zich vaak op zijn omgeving en niet op jou? Of keert hij juist in zichzelf en kom je moeilijk bij hem binnen?
Wil je angst en onzekerheid inruilen voor veiligheid en vertrouwen?
Herken je één of meerdere van bovenstaande punten? Dan is dit programma geschikt voor jou!

Bij ons begint de training in de stal en niet vanaf het rijden. Veel paarden hebben spanning en stress in hun lichaam, dit kan komen door verschillende factoren. Je paard is misschien pas verhuisd, moet wennen aan zijn nieuwe omgeving of heeft vervelende ervaring(en) meegemaakt. Daarnaast kan hij ook spanning opbouwen tijdens het poetsen, opzadelen en alle andere handelingen die wij om hem heen doen. Deze spanning uit zich meestal direct maar als je hier niets aan doet neem je het mee naar het rijden. Je paard raakt in zichzelf gekeerd of richt zich extreem op de omgeving. De spanning kan hevige reacties veroorzaken, denk aan vluchten, bokken, steigeren, schrikken en ander verzet.

Tijdens dit programma leer je om voorafgaand het rijden de spanning en stress bij je paard te herkennen en weg te nemen. Zo bereid je je voor op een ontspannen en veilige training in het zadel. De theorie wordt gekoppeld met oefeningen die je zelfstandig kan doen met je paard. Hiermee leg je de basis van jullie samenwerking en creëer je rust en veiligheid.

Wat is het?

Het programma Een goede relatie met je paard- De basis is een online coachingsprogramma met video's, opdrachten en een community met gelijkgestemden. Het leert je vanuit rust en ontspanning je paard voor te bereiden op het rijden. Om zo altijd met een veilig gevoel en vertrouwen op te kunnen stappen.

Voor wie?

Het programma is voor ruiters die zojuist een samenwerking zijn aangegaan met een  paard of een restart wil maken met een huidig paard.

 

 

Waar vind het plaats?

Een goede relatie met je paard- De basis is online en bestaat uit trainingsvideo’s, opdrachten en een community van gelijkgestemden. Je volgt het programma online en in je eigen tempo.

Wanneer start het?

Het online programma start op het moment dat je je inschrijft. Je volgt het op het op jouw eigen tempo. Je krijgt 365 dagen 24/7 toegang tot de online training, opdrachten en community met gelijkgestemden.

Hoe werkt het?

Je bekijkt de video’s, maakt de opdrachten en gebruikt de hulpmiddelen. Je stelt vragen in de community met gelijkgestemden.

Waarom bestaat het?

Voorkomen is beter dan herstellen.  Als we met wederzijds vertrouwen kunnen opstappen en er geen stress is, kan je veel leed voorkomen. Voor zowel jezelf als je paard. Begin bij het begin dan komt het vertrouwen je tegemoet.

 

 

 

 

 

 

Inhoud van het online programma
Hoofdstuk 1: De basis - Introductie, het paard als prooidier, de buiging, de eigenruimte van het paard, de communicatie, de signalen.
Hoofdstuk 2: Mindset - Verandering begint bij jezelf, het leerproces.
Hoofdstuk 3: De Praktijk -  Hoe je de juiste afstemming met je paard vindt, de theorie van hoofdstuk 1 ga je met behulp van oefeningen uitvoeren in de praktijk, voel en ervaar zelf.
Bijna 5 uur aan lesmateriaal.
Bonus: audiofragmenten met alle oefeningen zodat je deze gemakkelijk bij je paard terug kunt luisteren.
Online community met gelijk gestemde om je vragen te stellen en ervaringen te delen.

Plan een kennismaking

De kennismaking is een gratis en vrijblijvend telefoongesprek waarin we kijken of het programma bij jou past.

Verder bespreken we waar je staat, waar je naartoe wilt en kijken we hoe we dat samen kunnen bereiken.

Je krijgt een mooie tip mee en het wordt absoluut een waardevol gesprek!

Duur: +/- 30 minuten